Нова година в Рим – Най-добрите новогодишни събития

Нова година в Рим

Нова година в Рим

Какъв по-добър начин бихте могли да прекарате Нова година в Рим, един от най-богатите на история градове на планетата? Никъде другаде няма да имате по-голям избор от неща за вършене в последната вечер на годината. Можете да се отдадете на културата, историята и традициите или да се насладите на нощния живот и модерността, с които се гордее и столицата на Италия. Просто казано, наистина не можете да сбъркате в Рим на 31 декември.

Новогодишни концерти в Рим

Най-големите новогодишни събития в Рим се провеждат във Fori Imperiali (имперския форум) и в Circo Massimo. Всички тези събития са безплатни за участие.

Fori Imperiali са поредица от обществени площади, построени между 46 г. пр. н. е. и 113 г. сл. н. е., символ на силата на Римската империя. Хиляди хора се събират на улицата „Via dei Fori Imperiali“, по протежение на участъка, минаващ от Пиаца Венеция (Площад Венеция) до Колизеума, наслаждавайки се на концерти, улични представления и други видове забавления. Тази област е наистина очарователна, тъй като римските руини са все още видими и буквално навсякъде около вас!

Концерти се провеждат и на други площади около Рим, един от които е Пиаца дел Пополо. За да бъдат нещата свежи за публиката, програмите за тези събития се променят всяка година. Програмата за новогодишната нощ 2022 г. ще бъде публикувана тук веднага след като бъде финализирана.

Една нощ в операта: „Лешникотрошачката“

Има и много полезни концерти, които можете да намерите на закрито. Teatro dell’Opera di Roma (Римската опера), която обикновено е домакин на концерт с класическа музика в навечерието на Нова година всяка година, е чудесно място да започнете.

За втора поредна година Римската опера посвещава последната вечер от годината на Пьотр Чайковски. В програмата за новогодишната нощ е традиционно  „Лешникотрошачката“, прочут балет по музика на великия руски композитор. Шоуто ще се състои в Teatro Costanzi – един от двата театъра, които съставляват Римската опера – на 31 декември от 18:00 часа. Той е режисиран от Нир Кабарети и ще бъде изпълнен от балетната трупа на Римската опера.

Освен Римската опера, в Рим има много други средни и по-малки театри, които организират театрални представления и представления за новогодишната нощ. Те обаче са предимно на италиански и са по-комедийни.

Фойерверки и развлечения

Най-доброто място да се насладите на брилянтните фойерверки, които Рим може да предложи, е Колизеумът. Моля, имайте предвид, че дори и да са били забранени през последните години, все още има много незаконни петарди, които могат да се видят и чуят. Това може да бъде опасно, ако сте твърде близо, така че, моля, обърнете внимание и се пазете.

Вечеря в трастевере

Ако търсите оживен квартал, където да прекарате новогодишната нощ, не търсете повече от Трастевере, което буквално означава „от другата страна на Тевере“ (Тевере е централната река на Рим). Перфектно разположен в центъра на Рим, тук можете да намерите много барове и ресторанти, които остават отворени до късно през новата година. Ако искате да резервирате маса в ресторант, резервацията е достатъчна предварително.

Новогодишен парад в Рим (1 януари)

Всеки следобед на 1 януари големият новогодишен парад се провежда по улиците на историческия център. Този парад се организира от същата компания, която е домакин на новогодишния парад в Лондон, Destination Events, и отнема приблизително 2 часа. Началната точка е Пиаца дел Пополо, а входът за парада е безплатен за всички. Можете да очаквате красиво цветно изживяване, изпълнено с мажоретки, развяващи знамена, танцьори, различни видове артисти и т.н.

Нова година в Рим – Най-добрите новогодишни събития
Към началото