Нова година във Виена

Нова година във Виена

Ако никога през живота си не сте били във Виена, какъв по-добър повод от Нова година във Виена да откриете нейното историческо минало и традиции? Това е град, същевременно модерен и ориентиран към бъдещето, но запазва класическия си вид благодарение на императорските дворци и замъци. Коледният сезон е наистина фантастичен от туристическа гледна точка, но магическата атмосфера (също обогатена със сняг!) и коледните базари, които оживяват улиците и площадите му.

Какво да правите в навечерието на Нова година във Виена: програма и събития

Голямо настроение и празник доминират в новогодишната нощ във Виена. Коледната атмосфера остава дори в първите дни на новата година: някои от известните пазари всъщност продължават да изпълват улиците и площадите. Докато чакате новата година, можете да се разходите, докато пиете горещо греяно вино сред щандовете на двореца Шьонбрун и да намерите местни занаятчийски сувенири, които да подарите на любимите си хора.

  1. Нова година на улицата: Silvesterpfad

Първият избор със сигурност е Silvesterpfad, маршрутът San Silvestro, който пресича главните улици на центъра. От 14:00 часа на 31 декември можете да се потопите в една фантастична атмосфера. Маршрутът е осеян с магазини за деликатеси, предлагащи кулинарни специалитети и различни музикални станции, предлагащи шоу програми на живо от всякакъв вид. Не забравяйте да посетите класическата зона на площад Грабен, където следобед градските танцови школи предлагат възможност за участие в курсове по бърз валс. На Площада на кметството и Пратера, точно в полунощ, ще има страхотна заря.

  1. Нова година на Дунава

Искате ли да прекарате Нова година по-различно от обикновено? Във Виена можете да изберете да посрещнете новата година с незабравим круиз по река Дунав. В града има няколко круизни кораба, които плават по участъка на реката, предлагайки на гостите вечеря, музикални забавления и камбаните на виенския Pummerin в полунощ.

От отворените мостове също е възможно да се любувате на гледката към града и да станете свидетели. Без тълпи или тълпи, на фойерверките на Дунава. Точката на качване е мостът Reichsbrücke и маршрутът включва пътуването до Lock Greifenstein и обратно.

  1. Голям новогодишен бал

Алтернатива, запазена за истинските ентусиасти на валса и танците, е новогодишния бал Silvesterball. В императорския двор, осветен за случая и украсен с червен килим. Невероятното събитие ще започне в 19.30 часа, когато гостите ще бъдат посрещнати за вечеря. На която ще присъстват и различни личности от света на развлеченията. Ще има и някои участника в старинни дрехи, които ще слизат по стълбите и ще придружават гостите до Prunksäle. Цените са много високи, започвайки от € 450,00 с включена вечеря, € 140,00 само за танца и € 60,00 за студенти.

Гала вечеря

Друга интересна възможност е участието в гала вечеря. Почувствайте се като принцове и принцеси от миналото, оставете се да бъдете изумени от луксозна и впечатляваща обстановка. И се насладете на магическа комбинация от класическа музика, завладяваща атмосфера и вкусни ястия. Цените са средно високи, започвайки от около € 260 на човек.

  1. Концерт за класическа музика

Виена е била обичана от велики музиканти, включително самия Моцарт, починал точно тук през 1791 г. Какъв начин да отпразнувате Нова година, ако не като слушате някои вечни шедьоври в прекрасен концерт на класическа музика. Посветен на музиканти, свързани с Виена.

Посрещане на Нова Година на улиците на ВиенаПри хубаво време и с добра компания можете да посрещнете Нова година точно в центъра на града. На 31 декември от 14.00 до 02.00 Старият град и Пратерът се превръщат в единна зона за празнуване на Нова година: на всички главни площади са разположени сцени, провеждат се концерти, обучение по валс и др.  Има новогодишни забавления и за деца.
Новогодишен бал в императорския дворец Хофбург във ВиенаЗа желаещите да посрещнат Нова година в имперски стил. Ако искате да изживеете нещо много специално в новогодишната нощ, Виена може да Ви предложи страхотно преживяване в императорския дворец Хофбург във Виена.
Концерт на класическа музикаВ Държавната и Народната опера по традиция в новогодишната нощ се играе оперетата „Прилепът“ от Йохан Щраус. На 31 декември също можете да се насладите на концерти на известни симфонични оркестри в двореца Шьонбрун, Курсалон, Къщата на Моцарт и други концертни зали.
Новогодишна празнична вечеря в добър ресторант или клубМного ресторанти организират празнични вечери и партита в новогодишната нощ. Това е още един вариант за празнуване на Нова година във Виена.
Круиз по река Дунав в новогодишната нощНа борда на кораба ще имате незабравим круиз от 20.00 до 03.00 ч. , включващ гала бюфет с чаша пенливо вино и музика на живо.

Често задавани въпроси

Защо да изберем Виена за посрещане на Новата Година?

По това време Виена се превръща в град от приказките: уникалната виенска архитектура, умело осветена от новогодишните светлини, коледните базари с миризми на пунш и сладкиши, множество концерти, балове и партита, празнични витрини – всичко това прави Виена една от най-популярните дестинации за празнуване на Нова година.

Колко време преди Нова Година трябва да направя резервация за новогодишна екскурзия -обиколка по Виена?

Ако искате да резервирате обиколка на Виена по време на новогодишните празници, добре е да направите резервация най-малко месец по-рано. Имайте предвид, че апартаментите за Нова година в града обикновено се резервират няколко месеца предварително. Така че побързайте, Новата година е вече зад ъгъла!

Може ли да се разчита на градски транспорт във Виена в новогодишната нощ?

Да, градският транспорт във Виена работи от 31 декември до 1 януари през цялата нощ.

Нова година във Виена
Към началото