Нова Година в Египет

Нова Година в Египет

На 1 януари Египет празнува Нова година, празник, който е много обичан в страната не само от жителите й, но и от туристите, които пристигат специално за това. Времето в Египет през зимата е меко, най-ниските температури не падат под плюс 16 градуса. Включително и през нощта.

През деня средната температура е 22-24 градуса, а на слънце се вдига с още няколко градуса повече. Морето не успява да се охлади и туристи се къпят в него и през зимата.

Още от началото на месец декември големите магазини, молове и хотели в Кайро и други градове се украсяват с коледни елхи, играчки и мигащи гирлянди в очакване на Коледа и Нова година.

По тротоарите пред цветарските магазини, се изнасят и изкуствените коледни елхи, саксиите с туя и особено популярните тук Витлеемски звезди с петолъчни големи цветя с ален цвят. Могат да бъдат закупени и естествени коледни елхи от Холандия и Дания.

Популярни курорти за празнуване на Нова година в Египет

Оказва се, че много хора са се отклонили от обичайните традиции за празнуване на Нова година в ресторантите и нощните заведения. Много по-екзотична се смята срещата с „новия живот“ на морското дъно или на сафари.

  • Дахаб

Младите туристи, обичащи активното движение определено трябва да посетят Дахаб, малък град, известен с отличните си условия за активно забавление. Туристите са привлечени тук от дръзкото желание да усетят високите морски вълни, както и да се се потопят в неразгаданите тайни на дълбоки подводни пещери с дълбоководно гмуркане.

За съвсем кратко време можете бързо да бъдете транспортирани от един курорт до територията на други курорти в Египет.

Например, недалеч от Хургада е разположен красивият курорт Ел Гуна, където ще останете очаровани да посрещнете Новата година в Египет. Да бъдеш в „Африканската Венеция“ по време на празнуването на Нова година в Египет е магическо приключение. Което може да стане не мечта, а истинска реалност. Често Ел Гуна, този уютен египетски курорт, се сравнява или с живописните пристанищни градове на Гърция, или с Венеция, заради каналите му. Тук архитектурата и начинът на живот са наистина необичайни за Африка.

  • Шарм Ел Шейх

Предлага на своите туристи възможност да се забавляват, празнувайки Нова година на територията на кораловия остров. Както и да се повозят на лодка, оборудвана със стъклено дъно. Тогава красотите на морското дъно ще станат незабравими за туристите.

И така, гостите на страната, пристигайки в Египет през зимата, ще преживеят ярки и цветни преживявания, в празнуването на Нова година, което ще остане за тях едно запомнящо се приключение.

Нова година на египетските плажове

Червено и Средиземно море, прекрасните плажове и палми ще направят празнуването на Новата година в Египет екзотично и незабравимо.

Египет е чудесно място за посрещане на Нова годинаЗа едни това са фойерверки на многолюдни места, за други – залези и разходки по пясъчния плаж, покрит с корали и миди. За трети – сърфиране на вълните, спускане в подводни пещери. А за други – посещение на историческите забележителности на Египет.
Метеорологичното време в Египет за новогодишните празници.Египет ще Ви посрещне за Нова година с мека зима, възможност за пребиваване и забавления на открито и до морето. В столицата на Египет, Кайро, температурата през деня рядко се случва да е под +19 градуса. През нощта е по-хладно, около +8 градуса.
Места за посрещане на Нова годинаШарм Ел Шейх – За всеки, който иска да усети магическата атмосфера на Нова година на известния площад Сохо. Това многолюдно място е особено тържествено и елегантно вечер, осветено от ярките светлини и блестящите хиляди гирлянди, окачени на изкуствени коледни елхи и зелени палми.
Предпочитания за новогодишните празници в ЕгипетОсвен класическото посрещане в престижните ресторанти и нощни клубове, можете да пробвате и други ярки преживявания, като разходки по кораловите острови, спускане в подводни пещери, наблюдаване на морското дъно от лодки и много други.
Нова Година в Египет
Към началото