Важни характеристики на мебелите за баня София

мебелите за баня София

Важни характеристики на мебелите за баня София. За да разберете какви мебели е по-добре да изберете за баня, трябва да обърнете внимание на няколко важни характеристики, които отличават тази стая от всяка друга стая в апартамент или частна къща. Тези характеристики са валидни за жилищни сгради от всякакъв тип и оформление.

Важни характеристики на мебелите за баня София

Те са три:

  1. Микроклимат.

Състои се от два параметъра: температура и влажност. Баните винаги се отопляват малко по-добре от другите стаи, както се изисква от санитарните и строителните норми. Освен това там редовно е много влажно не само от студена или гореща вода, но и от пара. Не всеки материал за мебели за баня може да издържи на такъв микроклимат.

  1. Площ.

Често банята е една от най-малките стаи в апартамента, особено когато става въпрос за типични съветски жилища. Ограниченото пространство, от една страна, затруднява разполагането на мебели за баня, както и съхраняването на гореспоменатите консумативи в него, а от друга страна, усложнява микроклимата: по-трудно е да се проветри и изсуши тясна стая след измиване или измиване.

  1. Съвместимост.

Става дума  за прането. Много често банята е обединена в едно помещение с тоалетната – затова се нарича така – санитарен възел (баня). Стаята обаче изпълнява друга функция – пълноценна домашна пералня. Най-често там се намира и пералнята, там се сушат чисти неща, увеличавайки вече високата влажност.

Ето защо за банята е по-добре да изберете мебели за баня от материали, които не се страхуват от топлина и влага и Ви позволяват да правите дизайни с всякакъв размер и форма, от които се нуждаете във Вашия случай. Не забравяйте, че на малка площ (около четири квадратни метра) трябва да монтирате и вана, и тоалетна чиния с резервоар, мивка. А ако слагате и пералня, тогава трябва да се използва всеки свободен квадратен сантиметър.

Ограничената площ в банята, универсалността и специфичното предназначение поставят доста строги изисквания за това как, с какви мебели за баня, да бъде обзаведена банята. Няма излишно място за излишното, би било добре мястото да стигне за важното.

Важни характеристики на мебелите за баня София
Към началото