Характеристики на храните за кучета

Характеристики на храните за кучета

Характеристики на храните за кучета. Ако решите да използвате суха храна за хранене на вашия четирикрак домашен любимец, тогава изборът не трябва да се прави въз основа на закачлива реклама или ярък етикет. Дори съвет от доверен добър приятел може да бъде безполезен, защото всеки случай е различен. Изборът се влияе от много фактори, а най-доброто решение може да бъде постигнато от собствениците на кучета само чрез опити и грешки.

Характеристики на храните за кучета

Хората, далеч от света на отглеждането на кучета, вярват, че сухата храна за кучета е просто ядлив съчетание от различни фигурки. Всъщност този продукт е разделен на три групи.

Стандартна храна. Този продукт се закупува за ежедневното хранене на куче. Съставът и хранителното съдържание зависят от възрастта и начина на живот на вашия домашен любимец.

Медицинска храна за кучета. Този продукт се използва като курс или за профилактика, или за лечение на нововъзникващо заболяване. По правило такава линия фуражи се среща при производители, специализирани в продукти от елитен клас. Самостоятелното закупуване е крайно нежелателно (само по препоръка на ветеринарен лекар). Също така трябва внимателно да прочетете инструкциите. Размерите на сервиране и времето за хранене трябва да са същите като показаните.

Специализирана храна

Този продукт се използва за решаване на конкретен проблем. Например, наличието на наднормено тегло при домашен любимец, склонност към заболявания от определен характер, алергии. Също така, подобна група храни се закупуват за кастрирани кучета и онези домашни любимци, които поради определени обстоятелства прекарват твърде малко време извън стените на апартамента.

Ако вземем за критерий използвания клас суха храна, то също могат да се разграничат три групи. Разликата между тях е не само в цената, но и в технологията на производство, състава, стандартите за качество.

Икономична класа. Най-популярната и достъпна група емисии. Прави се от остатъци от различни продукти. Основният недостатък е липсата на естествено месо (само месо, костно брашно) и много други компоненти, важни за живота на домашния любимец. По принцип такава храна се прави от растителни заместители и баласт, който е безполезен по отношение на витамините. Разбира се, кучето напълно ще задоволи чувството на глад от такава храна, но няма да спечели нищо за тялото.

Характеристики на храните за кучета
Към началото