Сегментни гаражни врати

Сегментни гаражни врати

Сегментни гаражни врати се издигат до тавана на гаража по различен начин в сравнение с ролетните врати. В зависимост от различните планировки на гаража се избира най-добрата позиция за закрепване на релсите и повдигане на вратата (стандартна, ниска, висока, наклонена, вертикална). Такива сегментни (или секционни) гаражни врати се характеризират с висока топлоизолация.

Именно поради тази особеност те са най-популярни в индивидуални къщи

в които гаражът е свързан с жилищната част на къщата. Този тип гаражна врата оставят повече място за преминаване, тъй като сегментните врати нямат рамки, необходими за други видове – това е особено вярно за тези, които карат големи превозни средства.

Нашата фирма предлага едни от най-модерните гаражни врати Източна Европа, произведени от признат производител по стандарти. Гаражните врати са според Вашите индивидуални изисквания и желан дизайн. Възможно е да изберете от различни модели порти и да приложите цвета, който харесвате, както и да изберете входни врати, прозорци, дръжки, декоративни елементи, дървени облицовки или дори дупки за домашни любимци според вашия вкус.

Можете също така да изберете метод на управление – ръчен или автоматичен. Lauresta използва висококачествена автоматика за гаражни и дворни врати на утвърдени производители като Somfy, Came и подбира най-подходящия вариант за всяка гаражна врата.

Видове сегментни гаражни врати

  • Сегментни (секционни) гаражни врати – издигат се по тавана, сгъвайки се на сегменти;
  • Сегментни (секционни) гаражни врати – са сгънати на сегменти по страничната стена;
  • Планарни двукрили – от две крила, гаражни врати се отварят отвън;
  • Горно навиване (ролетни, ламелни) – гаражни врати с алуминиеви профили, навити над отвора. Най-често те се монтират отвън – там, където не е възможно да се монтират релси на надземни порти вътре в гаража.

Гаражните врати може да се избирта от няколко стандартни цветове.

Сегментните гаражни врати, произвеждани от център за щори Лауреста по индивидуални размери, се отличават не само с високо качество и издръжливост, но и с други важни характеристики:

  • Безопасна и надеждна железопътна система. Индустриалните релси осигуряват надеждна и безопасна работа на портата.
  • Гумените уплътнения на гаражните врати отстрани предпазват от вятър и осигуряват топлоизолация.
  • Защита от разкъсване на пружините. Всички въртящи се пружини от торсионен тип са оборудвани със специална защита, която в случай на счупена пружина ще предотврати внезапно падане на портата.
  • Колела с лагери. Колела с найлоново покритие гарантират издръжлива и тиха работа на вратата.
  • Защита на пръстите. Безопасни сегменти без прихващане предпазват от повреда по време на работа на вратата.
  • Страничните панти с регулируема направляваща лента на колелата осигуряват отлична производителност и предотвратяват изплъзването на колелата от релсите.

В долния ъгъл на гаражната врата е монтирана удобна вътрешна дръжка. Това е много полезно, когато захранването е прекъснато.

Сегментни гаражни врати
Към началото