Посрещане на Нова Година в Барселона

Нова Година в Барселона

Нова Година в Барселона може да бъде много очарователна

Нова Година в Барселона – Този легендарен туристически метрополис съчетава най-добрите маршрути за пътуване в Испания и Каталуния. Тук ще откриете атракции от световна класа, романтични средиземноморски плажове, както и здравословна, лека средиземноморска храна. Също и изключително вкусно пенливо вино, много популярно сред местните.

Времето в Барселона по време на новогодишните празници

Каталунската столица е много топъл град. Сгрява го Средиземно море, вълните на което се плискат до самия град, така че времето през декември и на Нова година в Барселона е доста добро – температурата на въздуха през деня е + 13 +15 ° С, през нощта + 10 ° С. Може да бъде малко дъждовно и малко ветровито.

Новогодишни фойерверки в Барселона

В Барселона няма официални новогодишни фойерверки и шоу програми. Местните жители сами по свое желание организират фойерверки по улиците и терасите на къщите си.

По централните улици на Барса всичко е осветено, за да могат хората да се любуват на красотата на града през нощта. В новогодишната нощ кава (испанската версия на шампанското) тече като река, която се пръска от бутилки върху минувачите. На плажовете се организират пищни фойерверки.

Варианти за новогодишната нощ, които можете да организирате сами в Барселона

  • Средиземноморският бряг е много любимо място за празнуване на Нова година и в Барселона той се намира точно до центъра на града. По време на новогодишните празници на известния плаж Барселонета ще намерите всичко, което му трябва на новогодишния празник – фойерверки, светлинно шоу, празнична атмосфера и най-добрите нощни клубове и партита.
  • Насладете се на залеза, като резервирате разходка с платноходка по Средиземно море и се насладете на романтичния круиз. Танцувайте на музика на борда, опитайте хубаво каталунско вино и се потопете в последните лъчи на каталунското слънце, залязващо над хоризонта.
  • Запазете си места на 12-метрова яхта за 2-часов круиз с ветроходство от Порт Вел в Барселона, по крайбрежието на града. Ще бъдете възхитени на нощните гледки към този красив град от луксозната яхта. Опитайте в новогодишната нощ леките испански закуски и напитки.
  • Отидете на невероятно фламенко шоу в сърцето на историческия център, в готическия квартал на Барселона, където свирят едни от най-добрите артисти в света. Отпийте чаша вино и се насладете на местната кухня.

Къде да посрещнете Нова година в Барселона

Струва си да отпразнувате пристигането на Нова година на един от известните площади на града Ла Рамбла, където в новогодишната нощ е пренаселено, шумно и забавно.

Най-добрите места за такава среща са главната улица Ла Рамбла (La Rambla), площад Каталуния (Plaça de Catalunya) и магическият фонтан на Монтжуик със светлинно и водно шоу.

Как посрещат Нова година в Барселона

 

 

Новогодишните празници в Барселона могат да се празнуват по разнообразен и оригинален начин, защото тук Нова година се посреща, както на испански (Nochevieja в превод от испански е нова година), така и на каталонски (Cap d’Any – в превод от каталонски – нова година) и уважение към религиозните традиции.
Времето през зимата в БарселонаТемпературата на въздуха през деня е около15 ° С, а през нощта + 10 ° С. Може да превалява дъжд и да има малко вятър, но е топло.
Организирайте незабравимо новогодишната нощ в БарселонаЕдно от предложенията е крайбрежието на Барселона с известния плаж Барселонета, който по нищо не отстъпва на така известния остров Ибиса. Посетете традиционните градски гастрономически заведения, усетете вкуса на испанската храна, вдишайте нейната миризма и аромат.
Разходка по новогодишна БарселонаГрадът е много богат на забележителности и интересни места. Няма как да можете физически да видите всичко от раз, това отнема поне две седмици. И все пак.. улица Ла Рамбла, площад Каталуния, фонтанът на Монтжуик.
Посрещане на Нова Година в Барселона
Към началото