Посетете древния разрушен град Аспендос в Анталия

Посетете древния разрушен град Аспендос в Анталия

Подарете си вълшебна почивка в Анталия

почивка в Анталия 2023
Посетете древния разрушен град Аспендос в Анталия. Подарете си вълшебна почивка в Анталия. От древни римски руини до крайбрежните красоти на Средиземно море. Tук са най-добрите места за впечатляваща почивка в Анталия, Турция.
Разпростирайки се между границите на континента и границата между древността и съвременността, Турция е очарователна дестинация както за любителите на историята, така и за пристрастените към приключенията.

Подарете си вълшебна почивка в Анталия

Най-вдъхновяващите неща за правене в Анталия на почивка
С автентичните улици на стария град като кошер от история, огромния избор от идилични плажни хотели, насочени към пълна релаксация, разположени по крайбрежието и руините на римските укрепления само на един хвърлей разстояние, има много неща за правене в Анталия. 

Представете си състезания с колесници на запазения стадион в Перге

Провинцията около Анталия (Antalya) е огнище на красиви и исторически важни паметници. Проучването им трябва да се класира на първо място в списъка Ви с това, което да правите в Анталия.
Руините на Перге, бившата столица на малоазийския регион Памфилия Секунда, са невероятен пример за римската архитектура, която все още съществува в района. Повечето идват, за да видят невероятния Голям театър и комплекта от две необичайни порти-кули, които някога са контролирали достъпа до града.
Но масивният стадион, един от най-големите и най-добре запазените в света, е най-вълнуващата част от всяко пътуване до Перге. Създаден да побира до 15 000 зрители, които да гледат състезания с колесници, нямате друг избор освен да седнете на трибуните и просто да си представите какво трябва да е било по време на едно от тези епични състезания. 

Посетете древния разрушен град Аспендос в Анталия

На около 40 километра от самата Анталия, останките от древния град Аспендос са друго достойно еднодневно пътуване. Най-невероятната гледка е театърът, който датира от 160-180 г. и е най-добре запазеният театър от този вид в света.
Изкачете се по широките редове седалки, за да застанете на най-горното стъпало и изпитайте какво е било да си част от представление тук, събитие, което изследователите смятат, че е било посетено от до 8000 души. На кратко разстояние можете също така да надникнете със страхопочитание в задаващите се акведукти, които някога са осигурявали на града вода от близките планини.
Турция е страна със забележително богата история и забележителности като руините на Аспендос са незаменим елемент от разглеждането на забележителностите на Анталия, когато сте на почивка тук. 

Усетете бързеите на рафтинг обиколка, изпълнена с адреналин

лятна почивка в Анталия

На около 90 км от Анталия се намира едно от най-добрите места за рафтинг в Турция: Национален парк Koprulu Canyon. Дом на най-дългия каньон в страната, невероятно място за рафтинг и една от най-добрите приключенски атракции на Анталия. Преминете през всички бързеи от клас I (за начинаещи) до VI (експерт), докато се спускате по живописната река Копру, минавайки през гори от борови, кипарисови и кедрови дървета, които дори могат да предложат зърване на лисици, вълци или дори мечки. Можете също така да се настаните до реката в къмпинги, ако планирате да прекарате повече от един следобед на рафтинг в парка. 

Отпуснете се на някой от плажовете или луксозните курорти на Анталия

луксозни курорти на Анталия

Когато се уморите от разглеждане на руини и рафтинг, не пропускайте да се насладите на почивка в някои от най-известните туристически атракции на Анталия – нейните плажове.

Бреговата ивица, известна с това, че е район с невероятна природна красота, с множество плажове, където можете да отидете да се отпуснете и да се заредите с галещите лъчи по Тюркоазения бряг.
Konyaalti и Lara Beach са основните плажове, достъпни от града. Konyaalti се простира на 7 километра на запад, докато Лара бийч е в източната част на града и е близо до някои от най-лъскавите ваканционни курорти в района.

Ако искате да избягате от тълпите, Капуташ, на три часа път с кола от Анталия, е малко по-скромно преживяване, но е идеално за уиндсърфисти и просто за бягство от града.

Посетете древния разрушен град Аспендос в Анталия
Към началото