Как да отпушите канала на душа със сода за хляб и оцет

Как да отпушите канала на душа

Нежелани миризми и вероятни щети от водата могат да бъдат резултат от запушени канали за душ, които позволяват водата да се натрупва във ваната или душ корито. Можете да отпушите канала на вашия душ с естествени и безопасни за околната среда продукти като сода за хляб и оцет, вместо със силни химикали. Прочетете как да отпушите канала на душа?

Ето подробно обяснение как да го постигнете:

Почистете всички видими остатъци: С пръсти или клещи почистете всички видими материали от канализацията, като косми или остатъци от сапун, преди да продължите.

Водата, която е била загрята до кипене, трябва да се излее в канала. Всички твърди запушвания ще станат по-меки и по-лесни за отстраняване с помощта на горещата вода.

След като излеете горещата вода в канала, поръсете чаша сода за хляб върху отвора. Уверете се, че сте покрили равномерно цялата дренажна зона.

Изсипете чаша бял оцет върху содата за хляб в канала, за да добавите оцет. Мехурчетата ще се получат чрез химическа реакция, което е естествено.

Покрийте дренажа: За да спрете разтвора да се издига отново, покрийте канала с тапа или запушалка. Можете да покриете канала с парцал или кърпа, ако нямате тапа или тапа.

Изчакайте 30 минути: Оставете течността да престои 30 минути или повече, за да помогнете на запушванията да се разтворят. Колкото повече време давате отговора, толкова по-добре.

Как да отпушите канала на душа

След като изтече необходимото време, отстранете запушалката или тапата и изсипете друга тенджера с вряща вода в канала. Всякакви остатъчни отпадъци ще бъдат отмити от горещата вода, изчиствайки канала.

Ако е необходимо, повторете операцията, ако дренажът все още е запушен. Ако стъпките не работят от първия път, опитайте ги отново.

Как да отпушите канала на душа? Ако описаният метод се окаже неефективен,то е време да се обърнете към лицензирана ВиК фирма за отпушване на канали за София. 

Как да отпушите канала на душа със сода за хляб и оцет
Към началото