Отпушване канала на мивката – 2

отпушване канала на мивката

Трябва да се внимава особено при работа с пластмасови дренажни елементи: не всички почистващи продукти са подходящи за отпушване канала на мивката. Можете да разберете, като прочетете инструкциите на опаковката на битовата химия.

Използвайте бутало за отпушване канала на мивката

Най-голям ефект може да се постигне чрез използване на почистване с бутало в комбинация с други процедури. Методът е идеален за малки замърсители.

Как да изчистите запушвания

Източете малко вода в мивката и след това запушете канализацията със запушалка. Ако има две отделения, трябва да вземете две бутала наведнъж. Няма бутало – трябва да запушите плътно втория дренаж с влажен парцал, като го държите с ръка.

Ако има отвор за преливане, той също трябва да бъде затворен: можете да използвате дланта си или парцал.

Буталото трябва да се натисне силно няколко пъти и след това да се дръпне към вас с рязко движение.

След това е необходимо да се прецени дали водата се спуска добре, ако все още е лошо, процедурата трябва да се повтори.

Водопроводни инструменти за отпушване на канали

Много сериозно запушване може да бъде трудно да се справи с някой от описаните по-горе методи. В този случай препоръчваме да прибягвате до помощта на специално оборудване:

  • Кабел. Метална гъвкава арматура, продавана в битовия отдел на магазина. Имайте предвид, че пластмасовите водопроводни елементи могат да се повредят при небрежно боравене с кабела.
  • Гъвкав вал. Същият кабел, само по-дебел и дълъг, се движи около спирала по цялата дължина на вала. Предназначение – почистване на широки тръби. Валът е необходим за разбиване на старата мръсотия и отстраняване на запушвания от труднодостъпни места.
  • Метална лента. Уредът е широк около 3 см, в края има специален накрайник. Подходящ за дълги тръби. Лесен за използване, има дълъг експлоатационен живот.
  • Тел. Тънък, с различни дюзи. Ефективно премахва блокажите. Необходими за изваждане на предмети, които са паднали от мивката в тръбата. Жицата може да стане неизползваема, когато се завърти.
Отпушване канала на мивката – 2
Към началото