Отделете време да разучите вашия екстрактор за почистване

екстрактор за почистване

Отделете време да разучите вашия екстрактор за почистване. Хората могат да бъдат разхвърляни и специалистите по детайлите го знаят. Превозните средства са домовете на много хора далеч от дома, така че малките бъркотии са неизбежни. За да ги отстранят, много детайли разчитат на използването на екстрактори. Въпреки че съществуват различни екстрактори, търговците на детайли трябва да вземат предвид няколко неща, когато пазаруват за правилния.

Отделете време да разучите вашия екстрактор за почистване

„Потребителите често правят една и съща грешка- просто да включат машината, без да знаят как точно работи“, казва Деби Дейвис, продуктов мениджър. Дейвис насърчава потребителите да прегледат ръководствата на оператора за своите екстрактори, за да разберат как да настройват, използват, поддържат и съхраняват правилно оборудването.

Основни термини за правилното използване на екстрактор

Два термина, които трябва да знаете, отнасящи се до екстракторите, са пеногасител и psi. Пеногасителят предотвратява натрупването на пяна по време на операции по почистване на килими. Това може да доведе до изключване на двигателя и да наложи операторът да спре и да изпразни резервоара. „Пяната също така съдържа косми, мъх и малки остатъци, които могат да влязат във вакуумната вентилаторна камера и да намалят производителността и живота на двигателя“, отбелязва тя.

Psi е важен, защото екстракторите могат да имат различни psi настройки. Ниското psi е за тапицерия или деликатни тъкани, докато високото psi е за килими или силно замърсени зони.

Допълнителни приставки за екстрактора

Екстракторите са полезни, но понякога сложни за използване, смята Дейвис. За добре свършена работа трябва да се използват и подходящи инструменти за закрепване. Някои модели може да се доставят със специални инструменти за детайлната индустрия.

Препоръчва се използването на сух вакуум, за да се отстранят всякаква мръсотия и отломки от зоната, преди да използват екстрактор. „Повечето екстрактори на пазара днес нямат филтърна система за улавяне на мръсотията и отломките, така че това, което се случва, е, че те попадат в самия двигател и могат да причинят повреда на двигателя“, обяснява той.

Има въртящ се инструмент за шампоан, който да се използва заедно с екстрактора. Този инструмент е малък и е оборудван с четка с диаметър 3 или 5 инча с дължина на косъмчетата 7/8 или 11/2 инча. Парогенераторите могат също да премахнат петна от килим и тапицерия, а вътрешните сушилни могат да се използват за отстраняване на влагата. Изберете тук Вашия екстрактор за почистване.

Отделете време да разучите вашия екстрактор за почистване
Към началото