Основни препоръки за работа при почистване на килими

почистване на килими

След закупуване на килима е препоръчително да го почистите с мека четка, за да премахнете частиците от овърлок и косъм (прахосмукачката също е отлична за тази цел). Почистване на килими. Ако сте закупили килим от вълна или смес от вълна, продукт от акрил или вискоза, бъдете подготвени, че влакното от косъм ще се отдели в началото на работа.

Не се притеснявайте, при почистване на килимитози ефект ще премине след 2-3 месеца

Всеки килим има подложка, създадена с помощта на латекс, така че новата покупка е най-добре да се остави на балкона или в добре проветриво помещение за няколко часа. Миризмата трябва да изчезне!

Всичко, което трябва да направите, е да поставите малък килим, за да избършете краката си близо до входната врата, и можете да забравите за замърсяването на килима с твърди частици. Можете също така да оборудвате входа на корпуса със специална бариера срещу мръсотия. Днес такива системи се намират в жилищни помещения, офиси, на територията на развлекателни центрове, административни и други сгради.

Редовното насочено натоварване върху определена част от килима може да развали външния вид на килима. Това трябва да се избягва, тъй като купчината по правило има ниска устойчивост на износване. Мебелите на колела и други доста тежки предмети са основните врагове на привлекателния външен вид на вашия килим.

Всички килими изискват редовна поддръжка, защото, както знаете, навременната профилактика винаги е по-добра от операцията (всеки лекар ще ви каже за това). Така че, за да избегнете скъпото дълбоко почистване на килима, не трябва да забравяте за периодичните козметични грижи.

Основните правила за почистване на килими от петна са:

  • оперативни действия;
  • максимално механично въздействие;
  • използване само на одобрени продукти;
  • нанасяне на лекарството с попиващи движения (по този начин килимите с дълга купчина няма да бъдат повредени).

Почистване на килими. Сигурни сме, че тази информация ще ви бъде полезна и Вашите килими ще бъдат винаги в перфектно състояние.

Основни препоръки за работа при почистване на килими
Към началото