Може ли да се прави тунинг на двигател?

Може ли да се прави тунинг на двигател?

Може ли да се прави тунинг на двигател? Тунингът на двигателя е най-трудният, но може би най-често срещаният тип автоматична настройка. Преди процесорната технология да влезе в автомобилната индустрия, тунинговането на двигателя се извършваше чрез промени в дизайна. Отвор на цилиндъра, увеличаване на диаметъра на дроселната клапа, инсталиране на „спортни“ разпределителни валове и други.

Когато електрониката започна да контролира процесите, необходими за работата на двигателя, стана възможно да се оптимизира работата на двигателя, според желанията на собственика на автомобила с помощта на софтуерни методи.

Може ли да се прави тунинг на двигател?

Тунинг  на окачването

Леки автомобили е насочен към подобряване на управлението при високи скорости. Резултати се постигат чрез инсталиране на спортни елементи като пружини, амортисьори и др. В резултат на това просветът на автомобила намалява.

За превозни средства с висока проходимост се решава обратният проблем: увеличаване на проходимостта чрез увеличаване на просвета.

Тунинг на каросерията

Промяна на екстериора на автомобила. Първоначално се предполагаше не само качествено различно естетическо възприемане на машината (чертеж, рисунка, лепенка и др.)

но и подобряването на аеродинамичните характеристики поради инсталирането на допълнителни елементи (брони, задни калници, спойлери и др.).

Тунинг на джанти

Замяната на серийни джанти с нестандартни, които се открояват ярко с лъскава никелирана повърхност, цвят или размер, се превърна в много популярен вид тунинг в Америка.

В комбинация с подходящи гуми, тези джанти придават на автомобила подчертано индивидуален щрих.

Традициите за тунинга на автомобили са тясно преплетени с реставрацията и са се превърнали в основата на много стилове. Най-значимите от тях са хот род, лоурайдър, ВИП стил и др.

Хот род тунинг

Автомобили от 40-60-те години на миналия век с модернизирани двигатели, които Ви позволяват да достигнете максимална скорост. По правило част от комплекта за тяло се отстранява от автомобилите, за да се премахне излишното тегло.

Може ли да се прави тунинг на двигател?
Към началото