Как да купим най-добрата храна за котки, според ветеринарите

храна за котки

Добри новини. Вашата котка има нужда от вас. Те също се нуждаят от правилната котешка храна. И все пак има толкова много възможности на пазара днес – мокра срещу суха, сурова срещу варена, закупена от магазина срещу абонамент или местно производство.

Изборът е огромен и не всяка храна за котки на пазара е хранително балансирана. Според Cornell Feline Health Center, котките имат много специфични диетични нужди – а именно, че трябва да имат диета. Базирана на месо, за да оцелеят. „Те не могат да бъдат вегетарианци или вегани. Котките са задължителни месоядни животни.

И така, коя е най-добрата котешка храна за вашия хищник?

Проверете първите няколко съставки на етикета: „Ако месото и месните субпродукти са сред първите изброени съставки, това предполага, че храната вероятно има достатъчно съставки от животински произход, за да осигури незаменими аминокиселини и мастни киселини“, каза Корнрайх. Въпреки това котките не могат да живеят само на месо.

За да Ви помогне да намалите избора си, ще се обърнем към ветеринарите. Ще ги попитаме какво трябва да имат предвид собствениците на котки, когато пазаруват за качествена котешка храна и какви съставки да избягват.

По-долу сме съставили списък с най-добрите варианти за котешка храна с тяхното експертно одобрение, налични от големи търговци на дребно или онлайн абонаментни услуги, които ще отговорят на всички хранителни нужди на вашата котка на всеки етап от живота.

Как да пазаруваме качествена храна за котки

На първо място, трябва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар относно специфичните диетични нужди на вашата котка във връзка с възрастта. Поинтересувайте се какви нужди или ограничения може да проявява вашата котка – например, ако е бременна или кърми.

След като това е установено, трябва да подходите към купуването на котешка храна по същия начин, по който бихте закусвали-тя трябва да бъде хранително балансирана. Котките трябва да получат подходящ баланс от протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали на всеки етап от живота си. Например експертите, с които се консултирахме, препоръчаха на котенцата да се дава диета.

Състояща се от повече произвеждащи енергия хранителни вещества, като протеини и мазнини. Докато на възрастна котка се дава диета с по-ниско съдържание на калории, тъй като по-възрастните котки обикновено са по-малко активни.

Препоръчва се да търсите етикет за хранителна адекватност от Асоциацията на американските служители за контрол на фуражите (AAFCO). Организация с нестопанска цел, която оценява какво има в храната за домашни любимци и храната за животни. Този етикет посочва за какъв жизнен етап е подходяща храната, предоставя пълен списък на съставките и количеството на всяка съставка в рецептата.

Търсете следните съставки в котешката храна:

Протеин:  протеинът в котешката храна може да идва от пиле, заек, еленско месо или патица, но важното е източниците на суровините да са надеждни и комбинирани по начин, който постига правилния баланс на хранителни вещества.

Естествени, цели съставки: Търсете цели съставки като като плодове, зеленчуци и висококачествени въглехидрати като ориз, овес или картофи.

Витамини и хранителни вещества: Препоръчва се калций (добър за костите, зъбите, контрола на мускулите и йонния баланс) и фосфор (жизнен хранителен елемент за клетъчните мембрани и енергия).

Както и витамин D, който регулира баланса на калций и фосфор при котките. Омега-3 и аминокиселините също са отлични за поддържане на цялостното здраве на вашите котки. Те могат да се дават и отделно като добавки.

Как да купим най-добрата храна за котки, според ветеринарите
Към началото