Какви са причините за даван е на колата за скрап?

Какви са причините за даван е на колата за скрап?

Какви са причините за даван е на колата за скрап? Можете да направите допълнителни пари, докато помагате на околната среда. Благодарение на разпоредбите на ЕС почти всяка част от превозното средство може да бъде използвана повторно и рециклирана, а материалите от бракуваните автомобили продължават да съществуват в ежедневни продукти като кухненски прибори и дизайнерски бижута.

Какви са причините за даван е на колата за скрап?

Разбираме обаче, че решението да се отървете от колата си може да бъде предизвикателство. За да ви помогнем, сме събрали пет причини, поради които бракуването на колите за скрап е добра идея.

Строгите екологични разпоредби гарантират, че законните услуги за бракуване на автомобили използват повторно всяка част от превозното средство. Автомобилите се разглобяват, уплътняват и след това се превръщат в скрап. Всичко от батерии и радиатори до гуми и огледала може да бъде рециклирано. Този процес предпазва автомобилните части от изхвърляне и им позволява да продължат да живеят в друго тяло или да създават изцяло нови продукти.

Бракуването на автомобили може да е от полза за околната среда?

Рециклирането на съществуващи метали намалява отрицателното въздействие върху околната среда от автомобилното производство. Производството на стомана за нови автомобили изгаря големи количества въглища. Този процес отделя парникови газове, които причиняват замърсяване. Рециклирането на автомобили намалява търсенето на добив на нови метали и други минерални ресурси.

Регламентите също така намалиха токсичността на бракуването на автомобили. Центровете за скрап на автомобили са задължени да изхвърлят безопасно и рециклират опасни материали като живак. Те трябва да притежават правилното оборудване за работа с токсични материали и да разполагат с подходяща инфраструктура, за да предотвратят изтичането на токсични материали.

Колите за скрап носят парични постъпления

Наред с ползите за околната среда, финансовите ползи от бракуването на автомобили са друг стимул. Въпреки че първоначалната сума, която сте инвестирали в колата, може да бъде загубена, вие по същество ще получите пари в замяна на парче „боклук“. Редица фактори влияят на сумата, която можете да получите за вашия автомобил, но ако е добра марка и модел, несъмнено ще получите повече.

Какви са причините за даван е на колата за скрап?
Към началото