Извикайте професионалист при ВиК авария

професионалист при ВиК авария

Ако можете да идентифицирате проблема и да спрете потока от нежелана вода, вероятно можете да изчакате проблемът да бъде решен в нормалното работно време. Ако не можете да спрете водата, усетите миризмата на газ или има канализация в дома ви, незабавно повикайте водопроводчик. Вече имате ВиК авария у дома.

Извикайте професионалист при ВиК авария

  1. Запушване на мивката

Едно запушване на мивката може да е нещо, което можете да изчистите с бутало. Ако имате запушване, което не можете да изчистите, вероятно има по-дълбок проблем в дренажната система. Запушвания като това могат да доведат до спукани тръби и да доведат до сериозни материални щети.

Сериозните задръствания често водят до течове, които след това причиняват структурни щети или дори резервни копия на сурови отпадни води. Важно е запушванията да бъдат локализирани и изчистени бързо. Пренебрегването на повтарящи се запушвания може да доведе до повредени тръби, които може да се наложи да бъдат напълно сменени, което води до по-сериозни ВиК аварии и разходи.

Замръзнали водопроводни тръби

Дори ако живеете в район, където минусовите температури не са рядкост, важно е да защитите тръбите си от замръзване. Когато водата в тръбата замръзне, тръбата се разширява. Това разширение може да причини пукнатини, което означава, че след като тръбата се размрази, тя се превръща в риск от наводнение.

Когато откриете замръзнала тръба, важно е да започнете процеса на размразяване възможно най-скоро и да го направите правилно. Много пъти домашните майстори се опитват бързо да размразят замръзнала тръба чрез прилагане на силна топлина, което може да доведе до допълнително увреждане на тръбите и последваща ВиК авария. Замразените тръби трябва да се размразяват бавно и безопасно. Водопроводчикът ще знае как да го направи правилно и ще провери за повреди, когато тръбата се размрази.

  • Запушена канализация

Запушването на основната ви канализационна тръба може да има сериозни последствия, които изискват спешни водопроводни услуги. Множество запушвания на канализацията, натрупване на вода около сифоните на сутерена и бълбукащи звуци, идващи от водопроводните инсталации, са признаци за ВиК авария.

Когато канализационната линия се върне обратно, канализацията остава в резервната си точка и създава опасност за здравето. Ако запушването е достатъчно сериозно, необработените отпадъчни води могат да се върнат обратно в дома ви, излагайки семейството ви на риск. Необходимо е незабавно да се обадите на водопроводчик, за да отстраните ВиК аварията.

  • Преливаща тоалетна

Запушената тоалетна е проблем, но препълнената тоалетна е ВиК авария. Причината за препълнена тоалетна може да е доста проста или може да е признак за по-сериозен водопроводен проблем. Докато чакате водопроводчикът да пристигне, затворете водата в тоалетната и не се опитвайте да я пуснете или отпушите сами.

Открийте тук професионалист при ВиК авария

Извикайте професионалист при ВиК авария
Към началото