Езикова школа и какви подробности трябва да знаем за нея

езикова школа

Как да изберете добра езикова школа

Ако сте изпратени в езикова школа в група без тестване, това би било много странно: най-вероятно Ви продават това, което е, а не това, от което се нуждаете в една добра езикова школа.

Единственият начин да се справите без тест е, ако започвате в езиковата школа от нулата и никога не сте учили този избран от Вас чужд език. Но това много рядко се  случва, особено ако става дума за изучаване на английски език. Най-вероятно знаете как изглеждат буквите, знаете някои фрази и това вече само по себе си не е нула.

И не се опитвайте сами да диагностицирате нивото си, оставете тази работа на професионалистите в езиковата школа да го направи.

Запишете се за пробен урок в езиковата школа, която проверявате дали е подходяща за Вас.

Различните езикови школи ще Ви предложат различни варианти за пробен урок.

1/Урок на живо в класната стая, онлайн предаване на живо или видеозапис на урока са най-добрите опции като предложения в една добра езикова школа. Всички те са подходящи, за да разберете колко компетентен е бъдещият Ви преподавател.

2/ Видеоклиповете на преподавателите в YouTube са доста приемлив вариант. От тях можете да разберете дали Ви допада преподавателят, дори преди да отидете на пробен урок в езиковата школа.

3/ Открит урок в езиковата школа, организиран специално за начинаещи, не е подходящ. Първо, те често събират хора с различни цели и нива на английски. Второ, няма никаква гаранция, че ще Ви преподава същият учител, който преподава такъв урок.

Два универсални съвета преди да посетите или гледате пробен урок в избрана от Вас езикова школа

  • Уверете се, че се пробният урок ръководи от преподавателя, който след товаще Ви преподава.
  • Посочете откога този преподавател работи в езиковата школа, за да разберете стабилността на случващото се. Може да се окаже, че в езиковата школа има голямо текучество, така че след няколко седмици преподавателят, който е бил толкова добър на видеото, ще напусне и друг ще заеме неговото място.
Езикова школа и какви подробности трябва да знаем за нея
Към началото