Водопроводни съвети за извънредни ВиК аварии

ВиК аварии

Независимо дали домът ви е чисто нов или е на ръба да навърши 100 години, важно е да знаете няколко съвета и трикове, които могат да ви помогнат да гарантирате, че вашите тръби ще останат здрави и без запушвания. Тази постоянна поддръжка може да помогне за намаляване на скъпите ремонти, както и на притесненията за извънредни ВиК аварии. Въпреки че тези ситуации са трудни за предвиждане, се надяваме, че следните съвети и трикове могат да помогнат за опростяване и контролиране на спешна или неочаквана ситуация с ВиК аварии.

Съвети за предотвратяване на кухненски ВиК аварии

За да предотвратите запушването на кухненската мивка, изхвърлете мазнините и маслото в кошчето, след като ги оставите да изстинат. За да изчистите ефективно всички отпадъци от изхвърлянето на боклука от канала на вашата мивка, пуснете студена вода в канала за 15 секунди преди и след.

Изплаквайте съдомиялната си често и старателно, за да предотвратите запушване на канализацията

Съвети за предотвратяване на ВиК авария в банята

Тръбите, намиращи се в стари домове, са податливи на силно запушване, за да избегнете това, монтирайте душове и вани с цедки за улавяне на косми, мръсотия и сапун.

За да почистите всякаква мръсотия, паста за зъби, сапун от мивката ви, пускайте гореща вода през мивката на банята всяка седмица или други средства, които могат да запушат канала ви

Поправката на всички течащи кранове, арматура или тръби може да помогне за избягване на високи сметки за вода и да намали износването на вашето оборудване

Какво да направите при аварийни ситуации с канализация

Спукани тръби

Когато става въпрос за спукани тръби, щетите от вода и наводненията ще бъдат най-големите притеснения на всеки собственик на дом или бизнес. Първият най-добър ход е да намерите главния спирателен вентил и да го изключите, за да спрете подаването на вода към арматурата или тръбата. След като затворите вентила, отворете крановете за студена вода, за да източите тръбите от задържаната вода и пара.

Течове

Подобно на спуканите тръби, ако имате теч, първият най-добър ход е да затворите спирателния вентил към арматурата. И ще ви позволи да диагностицирате допълнително проблема, без да се притеснявате за щети от вода. Отделете това време, за да проверите капана на приспособлението за остатъци, косми. Измет от сапун и частици храна, които могат да причинят преливане на приспособлението.

Запушени канали, тоалетни и мивки

Ако сте изправени пред ситуация, в която буталото не може да поправи, или ако забележите, че вашата тоалетна. Мивка, душ или други канали са задръстени, може би е време да се свържете с професионалист.

Препоръчително е да не наливате допълнително вода в канализацията. Да не пускате водата в тоалетната или да добавяте препарати за почистване на канализацията. Тъй като това може потенциално да повреди вашите канализация.

Водопроводни съвети за извънредни ВиК аварии
Към началото